Bevallen

Geboortekaartjes

Over een aantal weken wordt ons kleintje geboren. En dat willen we dan natuurlijk ook graag bij familie en vrienden aankondigen. Maar hoe? Al vanaf het begin van mijn zwangerschap wisten geboortekaartjes-drukkers ons te vinden. Met cookies is niks meer geheim…

Maar goed… Hoe duurzaam is dat eigenlijk, een geboortekaartje laten drukken? En tegelijkertijd: het is nou eenmaal traditie, willen we hiervan afwijken? Dit is een van de vele dilemma’s als je meer bewust naar je impact op de wereld, je voetafdruk, gaat kijken. Want is het niet zo dat bij veel mensen het kaartje ook alweer heel snel in de prullenbak zal verdwijnen? Maar het ontwerpen, drukken (inclusief proefdruk), verzenden naar ons adres, verzenden naar de ontvangers, en uiteindelijk ook het recyclen van het geheel levert een boel CO2-uitstoot op.

Sociale media zijn voor ons in ieder geval niet de oplossing om de geboorte aan te kondigen. E-mail dan? Wij hebben gekozen voor een compromis: voor een kleine club mensen laten we een kaartje drukken op gerecycled en ongebleekt papier. Ditzelfde kaartje hebben we digitaal, en die sturen we naar een heleboel andere lieve mensen, bijvoorbeeld vrienden in het buitenland. Zo kunnen we iedereen op de hoogte brengen van de geboorte van ons kindje, maar toch de impact op het milieu enigszins beperken!

Yoffi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *