Tiny House

Onze “Villa” 9010 Separett

Opeens is er gerommel in de achtertuin. Ik ga eens even kijken wie daar zomaar de tuin binnen stapt.

Het is onze geweldige pakket bezorger! “Uhm, het pakket was een beetje groot en zwaar, dus het leek me handiger om het hier even neer te zetten”. En jawel…daar staat ie dan. De Separett Villa 9010 (EcoSave). Onze toekomstige wc!

Lang overwogen om zo’n “luxe” wc te kopen of niet. Maar uiteindelijk toch gekozen voor het beetje extra luxe.

Het is een compost toilet waarbij we dus niet aangesloten zijn op water en de riolering. De urine loopt vooraan weg via een buis naar onze nog te bouwen helofytenfilter die de urine weer zuivert naar water, zoals weergegeven in onderstaande afbeelding links bovenin.

wc1

In het achterste gedeelte schuift een klep weg als je op de bril gaat zitten. Dat is voor de ontlasting en zo hoef je dus niet in zo’n gat te kijken.

dsc_0515

Door middel van een ingebouwde ventilator droogt de poep snel in en geurt dit niet. De bak moet ongeveer elke 6 weken (uitgaande van 2 personen) geleegd worden. Zakjes eruit, nieuw zakje erin (uiteraard biologische afbreekbaar!). Prima te doen, denk ik zo!

Je kan er ook voor kiezen om zelf een constructie te bouwen en te kiezen voor de Privy, maar ik vond het toch wel erg fijn als iedereen comfortabel bij ons naar de wc zou kunnen zonder gedoe van zaagsel en een open poepgat. Ieder zo zijn voorkeur 🙂

Yoffi
3 COMMENTS
 • Mark Dellepoort
  Beantwoorden

  SUPER idee was er naar op zoek maar ben er nu uit

 • Pim Keizer
  Beantwoorden

  Ik zag jullie filmpje op facebook terwijl Yoffi wegreed uit Brummen :). Gaaf.
  Zo het mogelijk zijn om bij jullie langs te komen om Yoffi te aanschouwen. Wil er zelf ook 1 laten bouwen.

  1. Yoffi
   Beantwoorden

   Hoi Pim, Dank je wel voor je berichtje. We moeten nu vooral eerst zelf even settelen. Dus voorlopig nog even geen openhuis, maar vraag het gerust over een tijdje nog een keer! Ben je inmiddels al bezig met het ontwerp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *