Bevallen

Kraamkost

Het wordt (gelukkig!) weer steeds normaler om een pan eten mee te nemen als je op kraamvisite gaat, of om wat lekkers te eten langs te brengen bij de kersverse ouders. Zonder naar binnen te gaan dan. Deze nieuwe traditie heet kraamkost. Hoe mooi is het als je jonge ouders kan ondersteunen in deze bijzondere nieuwe tijd!

Maar wat kook je dan eigenlijk? Vooral de pas bevallen moeder kan wel wat ‘krachtvoer’ gebruiken. Om weer op krachten te komen, de borstvoeding te laten stromen, en ook om de jonge ouders brandstof te geven voor de gebroken nachten.

Van de auteur Heng Ou is er een fantastisch boek verschenen met de titel The First Forty Days, met de ideale maaltijden, snacks en thee voor in de kraamtijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pan echte ouderwetse kippensoep? Getrokken van een (biologische) soepkip, en met verse groentes in plaats van bouillonblokjes. Of congee: een super eenvoudig recept van witte jasmijnrijst, die je zelf op smaak kan maken met bijvoorbeeld sesam pasta, gember, kip… De variaties zijn eindeloos.

Verwacht je zelf binnenkort een kindje? En willen mensen wel voor je koken maar vragen ze je wat dan? Tip ze een recept uit dit boek!

Yoffi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *