Downsizen

Spullen-stress

De afgelopen maand zijn we op reis geweest. Een enorme luxe om naar de andere kant van de wereld te kunnen vliegen en een maand lang rond te reizen, en elke dag te doen waar je zin in hebt. We hebben zo ontzettend genoten!

Een groot deel van de reis ‘woonden’ we in een Toyota Hiace. Gewoon een klein bestelbusje, die achterin verbouwd was om in te kunnen zitten, slapen, koken. Voor ons voelde dit een beetje als een test voor het leven in een tiny house, hoewel we ons natuurlijk wel bevonden op een plek waar het praktisch continu prachtig weer was. Maar toch: 1 m2 bewegingsruimte om te koken en de rest van de ruimte gevuld als bed, dat ook omgebouwd kon worden tot bank. Een bak onder ons bed voor wat bagage en twee bovenvakken. Dus zeer beperkte bergruimte. Daar hadden we dus ook op ingepakt. Comfortabel reizen met zo min mogelijk spullen, maar zo dat we wel alles bij ons hebben wat we nodig hebben, dat was wat we wilden. Toen we incheckten op Schiphol bleken onze backpacks 10 en 11 kilo te wegen. En we hebben het ervaren: we hebben met zijn tweeën echt niet meer dan 21 kilo nodig aan spullen!

Een belangrijke uitkomst van deze reis was wel: we willen in ons huis graag een vast bed, en niet een bed die je elke dag moet ombouwen tot bank. Verder hebben we in de ontwerpen ook de badkamer toch wat groter gemaakt. Je makkelijk kunnen bewegen in de douche of op het toilet is een grote luxe, en daar leveren we graag 1 m2 voor in op de rest van onze woonruimte. Oh ja. En in plaats van een vaste trap naar 1 loft, wordt het een vaste trap die naar beide loften gaat, in een V-vorm, dus beide kanten een trap op.

Hoe dan ook: mocht je zelf erover denken om in een Tiny House te gaan wonen: ga het eens proberen. Als je samen met iemand erin wil gaat wonen: kijk of je het met elkaar uithoudt in een kleine ruimte. Maar vooral: ervaar eens hoe heerlijk het is om met weinig spullen te leven. Wat maakt dat het leven makkelijk!

En nu we weer thuis zijn, merken we dat we al volop afscheid aan het nemen zijn. Van het huis én van de spullen. En dus hebben we beiden een beetje spullenstress: er staat teveel in ons huis en het meeste is absoluut overbodig. Waar we voor de vakantie al begonnen waren met de verkoop, gaan we nu daar dus hard mee door. En dit jaar zijn wij te vinden op een kleedje op de Koningsmarkt!!

DSC_0698DSC_0882DSC_0011DSC_0054

Yoffi
1 COMMENT
 • Evelyn
  Beantwoorden

  Beste allebei
  Dag dames
  Een berichtje van de vorige en eerste Yoffi eigenaar. Wat geweldig leuk dat jullie deze naam hebben gekozen en wat heerlijk voor mij dat het over een zo mooi onderwerp gaat, architectuur, natuur, minimaal optimaal leven. Mooi dat jullie je droom niet alleen volgen, maar ook weten waar te maken. Ik ga jullie avontuurlijke woonbelevenissen zeker blijven volgen.
  Héél veel succes met deze hele leuke naam, een ware schoonheid waarvan ik het altijd vooral plezierig vond dat je het niet negatief kunt uitspreken. En het lijkt ook echt op het Amsterdam’s Joodse woord jofel. Mazzel, Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *