Tiny House

Een nieuw avontuur

En dan opeens hebben we de knoop doorgehakt. We gaan kleiner wonen…

Terecht vraagt mijn moeder “hoe kleiner?”. Ik moet een beetje nerveus lachen. “uhm, tja, op 15 m2”.

We hebben besloten om buiten de gebaande en bekende wegen te treden. Spannend, bevrijdend en leuk tegelijk. We gaan een huisje op wielen bouwen; een tiny house wordt dat hip genoemd. 15m2 begane grond en 2 loften voor de slaapunits. Op die loften kunnen we niet staan waarop mijn vader zegt “daar wen je vanzelf wel aan”.

15m2 voor 2 volwassenen, 2 katten en 2 konijntjes en hopelijk in de toekomst ook 2 lieve kindjes. Klein? Ja, zeker tiny. Maar ook heel verruimend. Onze weg naar buiten zal voor ons gevoel natuurlijker zijn. En onze “hypotheek” is kan met zo’n 3 jaar afgelost zijn, dus ook financiële vrijheid.

Waar? Geen idee, dat is het mooie. We kunnen ons huisje over mee naartoe nemen. Nederland, Zweden, Spanje?! Omdat we het zelf nog niet weten, lijkt dit de ideale oplossing.

Onze spullen staan nu op marktplaats, Ebay en bol.com. Heerlijk! Geen afleiding meer van spullen die we niet gebruiken en die alleen maar in de weg staan. Een versimpeling van ons leven; voor ons een verrijking. Wetende dat die verrijking voor een ieder verschillend is.

15m2 met alles erop en eraan. Een keuken, een douche, een wc, zonnepanelen voor de elektriciteit en een houtkacheltje voor het verwarmen. Mogelijk op den duur ook nog een watervoorziening zodat we echt off-grid kunnen gaan.

Een nieuw avontuur! Nu nog bouwen…

Yoffi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *