Tiny House

Plattegrond

Onze globale inrichting is rond, en we hebben al heel veel gerekend om te kijken hoe we het huisje kunnen bouwen binnen de maximaal toegestane 3500 kilo om de weg op te mogen. Op de foto zie je de indeling.

Als je binnenkomt door de openslaande deuren kom je eerst in ons zitgedeelte. Daarin willen we een hoekbank neerzetten, die omgebouwd kan worden tot slaapbank voor eventuele logeetjes. Tegen de rechtermuur willen we kastruimte maken. De kast meteen rechts om de hoek van de ingang is een gehalveerde kast: de ene helft is toegankelijk van binnen, en de andere helft van buiten. Die buitenkast zal dan dienen als opbergplek voor ons tuingereedschap.

In het midden van het huisje tegen de achterkant komt een v-vormige trap die links en rechts naar de loften leidt. Tegen de muur komt een opklapbare tafel. De trappen dienen als twee zitplaatsen, en we willen er graag 2 losse barkrukken bij voor nog twee zitplaatsen aan tafel. In de trappen komt kastruimte.

Tegenover de kast komt de houtkachel met oventje. Vervolgens komt aan beide zijden de keuken. We gaan koken op (propaan)gas, maar de oven zal dus hout gestookt zijn. In de keuken zullen we verder een energiezuinige koelkast neerzetten.

Links in het huisje zie je de badkamer. Er komt een douchecabine in, een kleine wastafel en een composttoilet. De badkamer wordt afgesloten met een schuifdeur.

Yoffi-L2plattegrond

De linkerloft zal onze ‘slaapkamer’ worden. Deze wordt het grootst. Op de loften kan je rechtop zitten, maar niet staan. Heerlijk knus dus!

Op het dak komen de zonnepanelen, die met twee accu’s in de disselkast verbonden zijn. Die accu’s mogen ons het hele jaar door van stroom gaan voorzien. Buiten hopen we daarnaast een regenwater opvang- en filtersysteem neer te kunnen zetten om ook voor het (drink)water zelfvoorzienend te zijn. Hiervoor zoeken we nog naar de beste oplossing. Suggesties zijn welkom!

Yoffi
1 COMMENT
  • linda
    Beantwoorden

    Hoi Yoffi,

    Leuk hoor! Ben benieuwd waar jullie gaan staan met jullie huisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *