Tiny House

Het grote ramendilemma

Vandaag staan we voor het vraagstuk: waar maken we ramen in ons huisje, hoeveel, hoe groot? Dat lijkt toch nog best lastig te zijn. Want we willen een huisje met veel lichtinval, gericht op buiten. Maar ramen zijn ook best zwaar, en gewicht is ook een element wat ‘zwaar weegt’.De openslaande deuren die praktisch helemaal van glas zullen zijn, zorgen in ieder geval voor veel lichtinval. Het is ook fijn om vanuit de keuken naar buiten kunnen kijken, dus daar moet ook een mooi raam in komen. En we willen graag op de loft met onze rug tegen de langste muur kunnen zitten, en dan naar buiten kunnen kijken. Dus er komt een breed maar niet zo hoog raam op de beide loften, en een raam tussen beide loften tegen de achtermuur. Is dat voldoende? We gaan het merken!

Yoffi
2 COMMENTS
 • Peter Schrijvver
  Beantwoorden

  Heb je al gedacht aan een goede kwaliteit plexiglas. Ik zal zodadelijk even de soortelijke gewichten nakijken, maar zo op het gevoel is plexiglas bij dezelfde dikte veel lichter.

  1. Yoffi
   Beantwoorden

   Dank je wel voor de tip! We hadden er inderdaad naar gekeken. Helaas is plexiglas wel erg krasgevoelig. Daarom zullen we voor de lichtkoepels op het dak inderdaad kiezen voor plexiglas, maar worden de overige ramen toch van glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *