Tiny House

Een weekendje Trek-In Junior

We waren dit weekend te gast bij de Voscheheugte. Daar verbleven we de Trek-In Junior: een Tiny House met ongeveer dezelfde afmetingen als Yoffi – ons toekomstige Tiny House. Ook hierin zat een loft waar we op konden slapen, het was voorzien van een keukentje en een toilet. Alleen de douche ontbrak (deze zit dan weer wel in de ‘volwassen’ Trek-In hutten).

Zoals we al wel wisten is ook in de ontwerp en oriëntatiefase het superbelangrijk om ook zelf wat verschillende huisjes uit te proberen. Na onze trektocht met de Toyota Hiace was het goed om nu ook eens een vaststaand huisje met wat meer dezelfde afmetingen als ons toekomstige huisje uit te proberen. Al is het maar voor de praktische dingen die we hieruit mee konden nemen:

  • We moeten goed nadenken over een lichtplan. Het is namelijk niet echt heel prettig als je midden in de nacht het grote licht aan moet doen om naar de wc te gaan. Wellicht een schakelaar boven voor een klein nachtlampje? Het lichtplan is dus toegevoegd aan ons to-do lijstje.
  • Een kachel met een te hoog rendement zorgt ervoor dat er snel te weinig zuurstof is in een huisje, waardoor je vervolgens weer ramen open moet zetten. Het is dus belangrijk om een kachel te kiezen met het juiste rendement.
  • Het is belangrijk om de slaapplaats zo in te delen dat je allebei makkelijk eraf kan, zodat je niet altijd elkaar wakker moet maken om van de loft af te komen.
  • Een vaste trap naar de loft heeft toch echt onze voorkeur.
  • Plinten kunnen ook superdun, wat lekker ruimtebesparend werkt.
  • Een stahoogte van 2 meter geeft een behoorlijk ruimtelijk gevoel.

Naast deze praktische punten was het heerlijk om te ervaren hoe goed we ons kunnen bewegen in het kleine huisje, hoe veilig het aanvoelt, en hoe heerlijk snel alles weer opgeruimd is. Ondanks dat de zithoek kleiner was dan wat wij straks zullen hebben, was ook deze al heerlijk ruim, en door het grote raam bij de zithoek voel je je meteen verbonden met buiten. Ook de beweging naar buiten ging direct al makkelijker dan in ons huidige huis, zelfs ondanks het slechte weer van afgelopen weekend.

Het was een geslaagd weekend, en we gaan gauw weer op stap om een ander Tiny House uit te proberen. En komende donderdag gaan we op bezoek bij Dimka, die aan het bouwen is aan het Tiny House van Marjolein… Leuk!

Ps. Mocht je in de buurt zijn van de Voscheheugte, ga dan eens eten in het schattige en gezellige eethuisje. Als je je durft te laten verrassen kookt Ruben een fantastisch (biologisch) verrassingsmenu, een echte aanrader!

 

 

Yoffi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *